fredag 21 november 2008

Vad som göms...

Tog på en gammal vinterjacka idag för första gången den här vintern. Det är alltid lika spännande att se vad man hittar i fickorna när man tar på en jacka som inte använts på ett tag. Sista gången, i början av året, jag hade den på mig, visste jag förmodligen inte att det var sista gången den säsongen. Det finns säkert människor som går igenom sina ytterkläders fickor innan de hängs undan tills det är dax igen. Liten arg tant är inte en av dem.

Så vad var då mina fynd? Något länge glömt eller länge saknat?
Nä, där fanns diverse kvitton, en lapp med nya öl sorter som jag hade med till systemet när jag skulle köpa födelsedagsöl till J. (Saranac, Monkey Wrench, Anchor Porter, och Coopers Best Ever Stout) En biobiljett, Försoning. (strålande vacker och sorglig film och en ännu bättre bok) Biobiljetten får för övrigt ligga kvar. Jag tycker det är lite små kul att hitta en gammal biobiljett långt efter jag sett filmen. Lapp med postgiro-nummer och en summa. (måste vara till vovvens valpkurs) Lite allmänt skräp, en mojäng man har till kundvagnar i stället för peng och en enkrona. Det är aldrig en hundralapp, tjuga eller en en tia. Nepp en liten stackars enkrona.
Nu är fickorna tomma igen (så när på mojängen, biobiljetten och den stackars lilla enkronan) och redo att fyllas på nytt.
/Liten arg tant

Bloggtoppen.se

tisdag 11 november 2008

Cameron rocks

En av mina favoritserier har blivit flyttad till fredagar. Det gör de tydligen med serier som de vill eller tror skall försvinna. Fredagar är dagen tv-serier hamnar för att dö. Jag vill inte att den här serien skall dö.

People's Choice Awards
Go to PCAVote.com

fredag 7 november 2008

Kiss a woookieeeee!

Det absolut roligaste jag sett på länge kan man hitta här.

Sånt blir små arga tanter glad av.

torsdag 6 november 2008

Böcker som film

Igår såg jag och J filmen Parfymen. Vi fick hem den från Lovefilm någongång i somras. En anledning till att vi inte sett den innan, var att jag höll på att läsa boken. Jag hade läst ungefär halva och ville ut den innan vi såg filmen. Jag håller fortfarande på att läsa boken och har fortfarande läst ungefär halva. Som en föjd av detta kunde jag jämnföra halva boken med filmen. Fast det var inte på något sätt halva filmen. Början var nästan helt borta. Med tanke på hur lång filmen kändes får jag väl vara tacksam att de skurit ner någonstans. Men det verkar dumt att ta bort början av just den här boken. Sen fick jag en tanke om att filmen skulle ha fungerat så mkt bättre som tecknad.
En annan bok som blivit film, Sagan om ringen, har även den fått början beskuren. Här tycker jag det fungerar alldeles utmärkt. De går och går och går och går och går. Det hade blivit lite tradigt på filmduken. Sen gör de andra hemska förkortningar i de senare filmerna, jag säger bara Eowyn.
En av mina favorit böcker när jag var yngre var De tre Musketörerna. Det finns en film version från 1974 som trots sin -70tals känsla fortfarande är en favorit. Filmen från -90 talet däremot, med b.l.a Charlie Sheen är rent hemsk. varför basera sin film på en förlaga om man skall ändra allt? Nej, i min värld lämnas lite åt kreativ tolkning.

Låt den rätte komma in har jag läst men ännu inte vågat se filmen. Inte så mkt för att jag tror att det är en dålig filmaterisering utan mer av anledningen att jag fortfarande är mörkrädd efter att ha läst boken. Och det var ett bra tag sen nu.

En bok som jag skulle vilja se som film är Pianostämmaren. Mest för att jag tror det skulle bli en vacker film. Och den har vackra bokomslag. Själv tror jag att jag tycker om det blå bäst.

En annan bok som kommer på bio nästa år (tror jag) är The Road. Den vill jag se. Det känns som det kan bli riktigt bra. Har inte riktigt bestämt mig om vad jag tycker om Viggo Mortensen i rollen som pappan. Men det lutar åt att bli bra.

Nu har äntligen Lovefilm filmerna postats och jag väntar med spänning på vad som skall komma hem nästa gång. Det var väldigt längesedan jag fyllde i den där filmlistan.
/Liten arg tant

onsdag 5 november 2008

Glass-kanalen, där pratar vi 100% passion

Liten återknytning (eller inte) till Colour Coding. Fick med posten idag reklam från viasat. Till min man. De tycker tydligen han skall skaffa viasat, och deras luriga försäljningsknep är följande. 100% passion.
Och då min man är, eh, man, borde (enligt viasat) antagligen hans passioner vara följande: fotboll, motor, golf och sport. Viasat har fel.

Mina passioner däremot är fotboll, motor, golf och sport. Nä, det är de inte. Men de kunde varit. Så varför fick inte jag detta. Varför var det inte postat till familjen i allmänhet? Trillar det in ett likadant till mig senare i veckan så ber jag om ursäkt viasat. Fast då gnäller jag lite på er om det där med miljö.
Om min man fick välja passions kanaler så tror jag det hade varit följande: Synth, Öl, SAAB och historia. Vänta nu, historia kanaler har vi redan. Då får han nöja sig med tre.


Alla kvinnor som vill se dessa kanaler men inte bor med en man, får de då inte hem denna reklam?
Jag bara undrar sa en
/Liten arg tant



100% passion enligt liten arg tant --->

måndag 3 november 2008

Väck stygga fläck

Ibland är det skönt när folk känner mig väl. Som t.e.x min mamma. Hon känner mig väl. Så väl så när hon ger mig en fin vuxen present, en vit duk, så ger hon mig en vit duk som är fläck-avstötande.
Det är bra. Hon vet att hennes dotter nu är tillräckligt gammal för att uppskatta en vit duk. Hon vet även att hennes dotter aldrig kommer bli för gammal för att fläcka ner.

Liten tant har äntligen lyckats tvätta duken och som duktig tant läser jag på tvättrådslappen.

Där står det att man helst skall stryka duken direkt efter tvätt så den skall hålla fläckarna borta i fortsättningen. Jag är hemskt ledsen, men det där är bara för mycket överkurs för små arga tanter.
/Liten arg tant



Bloggtoppen.se